Phidans historie

Phidan blev stiftet af Kim Krongaard i 2013. De første to år var virksomheden en mindre sidebeskæftigelse for Kim, som var ansat på Kongskilde Maskinfabrik. I efteråret 2015 valgte Kim Krongaard at gå 100 pct. ind i Phidan. Han lejede sig ind i Agro Food Park i Skejby, hvor flere beslægtede ingeniørvirksomheder også har adresse. Samtidigt bevares værkstedfaciliteter i I løbet af virksomhedens første halve år blev Thomas Schmidt Riis ansat.

Holdet

Phidan er et ungt team bestående af tre dedikerede ingeniører, Kim (indehaver), Thomas og Niels. Vi har alle rødder i mekanikerfaget, hvilket betyder, at vi har skruet i mange maskiner, biler og anden mekanik, inden vi blev ingeniører. Inden Phidan blev grundlagt har vi endvidere alle været ansat i flere virksomheder indenfor agroindustri og andre industribrancher. Disse praktiske erfaringer fra mekanikerfaget kommer både os og kunderne til gode, når vi indgår i rådgivningsprojekter. Et af Phidans stærkeste kompetencer er nemlig evnen til at rådgive og støtte et projekt i alle faser – lige fra ide til endelig produktion (-se også Phidans projektforståelse– link). Fagligt dækker vi alle tre bredt, men har samtidigt hver vores speciale.

Kim Krongaard. Indehaver og stifter af Phidan med særlig fokus på projektledelse og konstruktion. Uddannet landbrugsmekaniker og maskiningeniør med erfaring fra flere ansættelser – bl.a. Agco og Kongskilde.  

Thomas Schmidt Riis har særlig fokus på konstruktionsarbejde og CAD-tegning. Er uddannet automekaniker og maskiningeniør.